Instagram Beğeni Sayısı Nasıl Gizlenir?

Instagram Beğeni Sayısı Nasıl Gizlenir?

Instagram beğeni sayısını gizleme özelliğini getirdiğinden beri gizliliği önemseyen herkes bu ayarı kullanmaya başladı. Özellikle beğeni sayısı düşük olduğunda ya da bazı beğenilerde oluşan yüksek viral beğenilerinde tepkiler görülebiliyordu. Bunun önüne geçebileceği gibi aynı zamanda bazı istatistikleri herkesle paylaşmayı da önleyen bir sistem tasarlandı.

Instagram beğeni sayısı nasıl gizlenir diye merak edenler ise çok basit bir ayarla bunu sağlayabilirler. Hesaplarında var olan gönderilerde kişiler beğendiğinde dahi kaç kişinin beğendiğini göremezler. Karşılarına ise beğenen kişi ve diğerleri şeklinde bir ifade çıkar. Normalde burada yazan sayılardan rahatsız olanlar için oldukça kullanışlı bir ayardır.

Instagram Beğeni Sayısını Gizleme

Instagram beğeniyi gizleme özelliğini aktif konuma getirmek ya da sonrasında tekrardan pasif hale getirerek sayıları gizlemek şöyle mümkündür.

  • Instagram hesabınıza girin ve profilinizi açın.
  • Ardından sağ üst köşede yer alan üç çizgili menü simgesine tıklayın.
  • Seçenekler arasından Ayarlar diyerek devam edin.
  • Ayarlar menüsünden ise Gizlilik sekmesine geçin.
  • Burada Gönderiler başlığına tıklayın ve en üstte yer alan Beğenme ve Görüntülenme sayısını gizle seçeneğini aktif konuma getirin.
  • Instagram beğeni sayısını gösterme işlemi için de ayarı pasif konuma getirin.

Özellikle takipçi sayısı çok olmasına karşın etkileşimi düşük ve beğeni sayısı oldukça az olan hesaplar için kullanışlı bir özellik olabilir. Aynı şekilde beğeni ve izlenme sayılarının herkes tarafından görünmemesini isteyenler de kullanabilir.

Instagram Görüntülenme Sayısını Gizleme

Instagram görüntülenme sayısını gizleme işleminde de aynı ayar kullanılmaktadır. Zaten beğeni ve görüntülenmeyi ayrı ayrı gizlilik ayarlarıyla kullanmak mümkün değil. Tek bir ayar üzerinde hem beğeni sayısını hem de görüntülenme sayısını gizleyebiliyor ya da yeniden görünür hale getirebiliyoruz.

Yukarıda yer alan ayarı uygulayarak mevcut izlenebilir içeriklerinizde görünen izlenme sayısını kaldırabilirsiniz. Bu sayede içerik verilerinizin diğer işletme hesapları, rakip içerik üreticileri ve aktif kullanıcılarınız tarafından bilinmesinin önüne geçebilirsiniz. Tabii ki bu Instagram reklam ve benzeri algoritmalar için önemli bir kriter olsa da hesap istatistiklerinizi kendiniz inceleyebilir ve bunları dilerseniz başkalarıyla paylaşabilirsiniz.